Over Dominiek

Ik ben een optimistische, pragmatische en toegewijde enthousiasteling op vlak van digitale technologie en data, die impact wil hebben binnen bedrijven en binnen de samenleving door – vanuit een innovatieve mindset – processen te vereenvoudigen, het werken met computersystemen plezieriger te maken en samenwerkingsmogelijkheden te verbeteren.

Toen ik in 1999 afstudeerde als Handelsingenieur Informatica kwam ik al vrij snel in de wereld van ICT terecht. En in een gigantische spreidstand. Bij mijn eerste werkgever startte ik als mainframe-analyst/programmeur, terwijl ik in mijn vrije tijd verbaasd was over de nieuwe mogelijkheden die de toenmalige dotcom evolutie met zich meebracht. Ik begon webapplicaties te ontwikkelen, was heel vaak een early adopter van nieuwe technologieën en slaagde er al snel in om deze ook in mijn professionele contexten binnen te smokkelen. Die spreidstand lijkt er alleen maar groter op geworden: terwijl de digitale leefwereld van heel wat mensen steeds lichtvoetiger  en intuïtiever lijkt te worden, lijken heel wat bedrijven maar te blijven kampen met oudere en complexe systemen.

Ik ben waanzinnig enthousiast over de mogelijkheden, tools en technologieën die op vandaag bestaan en waar we 25 jaar geleden, bij het begin van mijn professionele carrière, alleen maar van konden dromen. Ofschoon het speelveld van de nieuwe technologieën voor velen een bijzonder complex kluwen lijkt, is het voor mij een aangename speeltuin waar ik door ervaring en intuïtie heel vlot mijn weg in vind.

Deze persoonlijke passie in combinatie met de analytische en business-vaardigheden die ik de voorbije decennia opdeed, maakt mij tot een bijzonder geschikt Chief Digital Officer of Architect op vlak van innovatie, het verbeteren van ervaringen voor zowel medewerkers, klanten, als alle andere partijen waarmee bedrijven samenwerken. Ik ben dan ook een zeer grote believer: elk bedrijf kan digitaal innoveren, dit kan pragmatisch stap voor stap geïmplementeerd worden, waarbij een visie belangrijk is, maar het pad zich continu ontrolt en aangepast kan worden aan de evoluties die zich dagelijks voordoen. Zowel technologisch als binnen uw bedrijf.

Skills

Analytisch
0 %
Coachend leiderschap
0 %
Digitale technologie
0 %
Data-analyse
0 %
Digitale strategie
0 %
Strategische planning
0 %
Trends & Innovatie
0 %
Architectuur & Roadmap
0 %
Presentatievaardigheden
0 %

Werkervaring

ECS

CIO (2022 - 02/2024)

Herstructuring IT-afdeling op vlak van verantwoordelijkheden en expertise. Coaching van de IT teamleads en managers en verbetern samenwerking. Implementatie van digitaal team. Pragmatische implementatie van projectmethodologie en project portfoliobeheer. Modernisering op basis van digitale projecten, zoals automatisaties m.b.v. OCR/AI, RPA, workflowautomatisering. Enterprise architectuur in het kader van digitale transformatie van de legacy systemen. Partnerselectie op basis van uitgeschreven RFI/RFQ-documenten. Technologische keuzes en roadmapbepalingen in samenwerking met de Head of Project Management.

Televic

CIO (2016 - 2022)

Coördinatie van teams, systemen, processen en bedrijfsdoelstellingen op vlak van digitale transformatie. Verhuis infrastructuur van on-premise naar cloud. Opzetten service desk management en bijhorende KPI's, inclusief offshore naar interne medewerkers in Plovdiv (Bulgarije). Project management SAP-implementaties en continue verbeteringen. Opzetten data-analyse architectuur op basis van PowerBI. Organisatie Customer Journey Mapping en bijhorende digitale transformatieprojecten. Agile digitale strategie definitie en implementatie. Hyperautomatie met AuraQuantic. Systeem- en data-integraties in kader van acquisitie.

Itineris

Lead Consultant / Solutions Architect (2011 - 2016)

Als medewerker van een ERP-implementator binnen de nutssector, was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van functionaliteit op vlak van klantrelaties en -touchpoints: klantportalen, documentgeneratie, front-office applicaties, workflow automatisering, CRM-beheer, security rollen, API-strategie, ... Het traject bestond steevast uit marktanalyses (noden/bestaande oplossingen), definitie van requirements, ontwerp van totaaloplossing tot de feitelijke implementatie, incl. aansturing van team en processen. Trainen en opvolgen van interne functionele consultants. Opzetten document- en requirements-governance.

Cobelguard

IT Manager (2006 - 2011)

Cobelguard was een challenger binnen de bewakingssector. Na jaren van gestage groei, was dit bedrijf toe aan de oprichting van een IT-afdeling. In een cultuur van no-nonsense werd een duidelijk visie en strategie voor IT bepaald. Op basis van requirements werden lastenboeken uitgeschreven en partners geselecteerd voor het ERP-systeem, medewerkersportalen, planningsautomatisering en het opstarten van geldtransportactiviteiten. Verantwoordelijk voor ontwikkeling IT-afdeling, selectie van oplossingen en opvolgen van externe implementatiepartners.

Bekaert Textiles

Analyst-Developer / Project Implementator (1999 - 2006)

Als schoolverlater met brede IT-interesses werd ik geïntroduceerd in de wereld van computer- en netwerkbeheer, security en vooral applicatieontwikkeling. Naast de traditionele ontwikkeling in AS/400 RPG/ILE ook op creatieve wijze met nieuwe technologieën bezig geweest: partnercommunicatie en EDI via XML, orderopvolgingssysteem voor klanten via on-line portaal, UX-georiënteerde workflows en groupware binnen Lotus Notes. Buitenlandse projectimplementaties in Duitsland (Münchberg) en Argentinië (Buenos Aires).

Educatieve achtergrond

 • 2021
  Ansel Consulting
  Opleiding Leden Raad van Advies/Bestuur

  Opleiding rond technieken en tools voor het helpen van bedrijven op vlak van keuzes, projectaanpakken, SWOT-analyses, ...

 • 2019 - 2020
  Vlerick Management School / De Tijd
  Take The Lead

  Take The Lead in Digital Transormation

 • 2008 - 2009
  Vlerick Management School
  Middle Management Program

 • 1994 - 1999
  Katholieke Universiteit Leuven
  Handelsingenieur Informatica

  Erasmusjaar in Aberdeen (Schotland)

 • 1988 - 1994
  Abdijschool van Zevenkerken
  Latijn-Griekse

 • continu
  Varia
  Continue opleidingen

  Continue opleidingen op vlak van leiderschap, digitale trends en strategieën, digitale evoluties en instrumenten, ... Hierin ook pragmatische inhoudelijke opleidingen (PowerBI, data analyses, IT service management, AuraQuantic low-code development, presentatietechnieken, testautomatisering, ...)

Talen

Nederlands
0 %
Engels
0 %
Frans
0 %
Duits
0 %
Spaans
0 %

Facts & figures uit de persoonlijke digitale levenssfeer

0

Bereide HelloFresh Menu's

0

E-Bike Kilometers

0

Beluisterde Nummers op Spotify

0

Gelezen E-books

Dominiek in actie (Barcamp Izegem 2021)

In 2021 organiseerde ik Barcamp Izegem in de gebouwen van Televic. Een barcamp is een bijeenkomst van gelijkgestemde geeks die een dag ervaringen komen uitwisselen: digitale ervaringen, professionele inzichten, lifehacks, … Hieronder wat sfeerbeelden.